Siirry pääsisältöön

Opiskelijaluukku


Kuukausi on mennyt ohi aivan hurjaa vauhtia. Toisaalta tuntuu, että ei siitä ole kauaa kun muutin tänne mutta toisaalta taas ihmiset ja ympäristö on käyneet jo sen verran tutuiksi että välillä on sellainen olo kuin täällä olisi asunut jo ikuisuuden.

Opiskelijakämppäkin alkaa jo pikkuhiljaa tuntua kotoisalta vaikka aluksi mietitytti tottuisiko tähän koskaan. Minulla on oma noin 15 neliön valmiiksikalustettu huone, johon kuuluu erittäin pieni vessa ja suihku. Aluksi paikka vaikutti aika vankilalta: valkoiset paljaat tiiliseinät, putket kiemurtelee kattoja ja seiniä pitkin ja käytävä, joka yhdistää keittiön ja muiden huoneet, on kuin suoraan kauhuleffasta. Onneksi pieni sisustaminen ja tavaroiden paikalleen laittaminen auttoi hiukan. Vielä olisi tarkoitus etsiä jostain muutamat julisteet peittämään valkoiset paljaat seinät.


Jaan keittiön kuuden kämppikseni kanssa. Tilaa ruuanlaittoon on riittävästi ja kaappejakin vaikka millä mitalla, mutta kaksi jääkaappia meinaa aina välillä käydä liian ahtaaksi.

Seitsemän ihmistä samassa keittiössä aiheuttaa myös hyvin nopeasti aikamoisen sotkun, vaikka kaikki yrittäisivät siivota jälkensä. Roskapusseja saa yhtä mittaa kantaa ulos ja lattia peittyy leivänmurujen alle jos ei imuroi ainakin kaksi kertaa viikossa.


Sijainniltaan kämppä on oikein hyvällä paikalla. Kävelymatka kampukselle on alle viisi minuuttia, tosin pelkkää ylämäkeä. Maisema olisi myös aivan loistava jos asuttaisiin ylimmässä kerroksessa, sillä meri on ihan tuossa vieressä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluvalot

Ensimmäisen lukukauden loppu alkaa lähestyä vauhdilla ja koulutöiden määrä vain kasvaa kasvamistaan. Jopa ne ihmiset, jotka lukuvuoden alussa viettivät joka viikonlopun baarissa, ovat siirtyneet pubien sijaan kirjastoon. Outoa ajatella että nyt jo alkaa loppukiri ensimmäisissä kursseissa. Tuntuu että tässä ollaan vasta pääsemässä alkuun, mutta eihän tässä olekaan kuin neljä viikkoa ja sitten olisi tarkoitus alkaa suuntaamaan Suomea kohti. Dundeen keskustassa on laitettu jo joulukuusi ja -valot pystyyn, mutta lumesta ei vielä ole näkynyt vilaustakaan. Olen myös kuullut huhuja että Edinburghin joulumarkkinat on näkemisen arvoiset, joten sinne olisi varmaan tarkoitus mennä käymään joulukuun alussa.

Helsinki Pride 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Yliopisto-opiskelun ensimmäinen viikko on nyt takana ja pakko sanoa, että viikonloppu tekee ihan hyvää. Ei sen takia että olisi ollut rankka ja opiskeluntäyteinen viikko - lähinnä on ollut vain tutustumista yliopisto-opiskeluun ja kurssien sisältöesittelyjä. Kaikki on kuitenkin sen verran uutta ja ihmeellistä että pieni tauko on paikallaan. Vähän tuntuu oudolta kun ei tarvitse keskittyä moneen aineeseen samaan aikaan, kuten peruskoulussa ja lukiossa piti. Nyt saan kunnolla keskittyä vain niihin aineisiin jotka oikeasti kiinnostavat: matikka ja tietotekniikka. Yliopisto ei vaikuta niin erilaiselta lukioon verratessa kuin mitä aluksi pelkäsin. Suurin ero mitä nyt olen huomannut on, että lukujärjestys näyttää tyhjältä. Tekemistä tulee olemaan silti enemmän kuin tarpeeksi, sillä suuri osa opiskelusta tehdään itsenäisesti kotona. Alan pikkuhiljaa saada kiinni arjesta. Kampus on tullut jo tutuksi, eli luentosaleja ei tarvitse etsiä puolta tuntia, ja alan pikkuhiljaa hallitsemaan pyykin