Siirry pääsisältöön

Joululoma Suomessa

Siitä on jo melkein kolme viikkoa kun palasin lomilta takaisin Skotlantiin. Opiskeluelämä starttasi taas sellaisella vauhdilla, että kaikki muu unohtui hetkeksi kokonaan. Tässä parin viikon aikana olen ehtinyt saada aikaan vaikka minkälaista, mutta taidan kirjoitella niistä hieman myöhemmin. Halusin nimittäin laittaa tänne hieman fiiliksiä joululomasta Suomessa.

Kuukauden mittainen joululoma ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. En tajunnutkaan miten suuri koti-ikävä oli, ennen kuin vihdoin pääsin käymään Suomessa. Loma meni ohi hurjaa vauhtia kun piti saada nähtyä kaikki ystävät ja sukulaiset ja samalla oli käynnissä muuttohommat.


Pääsin viettämään joulun loman aikana kahteen kertaan. Ensin perinteisissä merkeissä ja sitten vähän ei niin perinteikkääseen tyyliin Ylläksellä. Pohjoisessa näin ensimmäistä kertaa revontulet (olin tosin ottanut väärän kameran mukaan, eli en saanut hyviä kuvia) ja tavallaan pääsin ensimmäistä kertaa kunnolla moottorikelkan kyytiin (muistaakseni ensimmisellä kerralla olin aika nuori ja myös pelkäsin niin hurjasti ettei isi voinut heittää kuin ihan pienen lenkin ennen kuin olin jo valmis hyppäämään kyydistä).


Uudeksi vuodeksi pakattiin lukiokavereiden kanssa kaksi autoa ja lähdettiin mökkeilemään. Sauna lämmitettiin joka ilta (joskus tosin meni hetki saada puut syttymään) ja uuden vuoden aattona päätettiin laittautua hienoiksi vaikka oltiinkin keskellä korpea.


Kaiken kaikkiaan loma oli äärimmäisen rentouttava, vaikkakin täynnä ohjelmaa, ja sain kaivattua energiaa opiskeluihin. Seuraava loma häämöttää jo huhtikuussa, mutta vielä ei ole lomasuunnitelmat sinne asti selvillä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluvalot

Ensimmäisen lukukauden loppu alkaa lähestyä vauhdilla ja koulutöiden määrä vain kasvaa kasvamistaan. Jopa ne ihmiset, jotka lukuvuoden alussa viettivät joka viikonlopun baarissa, ovat siirtyneet pubien sijaan kirjastoon. Outoa ajatella että nyt jo alkaa loppukiri ensimmäisissä kursseissa. Tuntuu että tässä ollaan vasta pääsemässä alkuun, mutta eihän tässä olekaan kuin neljä viikkoa ja sitten olisi tarkoitus alkaa suuntaamaan Suomea kohti. Dundeen keskustassa on laitettu jo joulukuusi ja -valot pystyyn, mutta lumesta ei vielä ole näkynyt vilaustakaan. Olen myös kuullut huhuja että Edinburghin joulumarkkinat on näkemisen arvoiset, joten sinne olisi varmaan tarkoitus mennä käymään joulukuun alussa.

Helsinki Pride 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Yliopisto-opiskelun ensimmäinen viikko on nyt takana ja pakko sanoa, että viikonloppu tekee ihan hyvää. Ei sen takia että olisi ollut rankka ja opiskeluntäyteinen viikko - lähinnä on ollut vain tutustumista yliopisto-opiskeluun ja kurssien sisältöesittelyjä. Kaikki on kuitenkin sen verran uutta ja ihmeellistä että pieni tauko on paikallaan. Vähän tuntuu oudolta kun ei tarvitse keskittyä moneen aineeseen samaan aikaan, kuten peruskoulussa ja lukiossa piti. Nyt saan kunnolla keskittyä vain niihin aineisiin jotka oikeasti kiinnostavat: matikka ja tietotekniikka. Yliopisto ei vaikuta niin erilaiselta lukioon verratessa kuin mitä aluksi pelkäsin. Suurin ero mitä nyt olen huomannut on, että lukujärjestys näyttää tyhjältä. Tekemistä tulee olemaan silti enemmän kuin tarpeeksi, sillä suuri osa opiskelusta tehdään itsenäisesti kotona. Alan pikkuhiljaa saada kiinni arjesta. Kampus on tullut jo tutuksi, eli luentosaleja ei tarvitse etsiä puolta tuntia, ja alan pikkuhiljaa hallitsemaan pyykin