Siirry pääsisältöön

Japani osa 1: Asahikawa

Täällä briteissä pääsiäisloma on melkein kuukauden mittainen, joten lähdettiin siskon ja äidin kanssa kahdeksi viikoksi Japaniin lomailemaan. Sisko vietti siellä vaihto vuoden vuosi sitten. Ensimmäiset kolme päivää vietetiin vähän pienemmässä kaupungissa (noin 350 000 asukasta) nimeltä Asahikawa tutustuen kaupunkiin ja siskon kahteen isäntäperheeseen.


Päivät Asahikawassa olivat täynnä erittäin japanilaista ohjelmaa. Olen käynyt Japanissa ennenkin, mutta nyt pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan kulttuuriin ihan paikallisten kanssa. Syötiin paljon japanilaista ruokaa, kierettiin museoita ja käväistiin japanilaisessa kylpylässä, onsenissa.


Ruoka oli hyvin erilaista, mutta sitä osasinkin jo odottaa. Jos olisin muutama vuosi aikaisemmin saanut samanlaisia ruoka-annoksia eteeni, en olisi varmaan saanut juuri mitään syötyä. Nyt kuitenkin uskaltauduin jo maistamaan lähes kaikkea, vaikken välttämättä kaikesta pitänytkään. Uusista mauista löytyi yllättäviä hyviä ja ei niin hyviä kokemuksia. Muun muassa lehmän kieli oli yksi yllättävän hyvistä ja raaka katkarapu yksi ei niin hyvistä ruuista.


Japanilainen kylpylä oli myös hieman erilainen kokemus verrattuna suomalaisiin kylpylöihin. Altaat ovat erittäin matalia ja vesi niissä on erittäin kuumaa. Ulkona oli myös kaksi pientä kuumaa allasta ja sisältä löytyi yksi kylmäkin allas mikäli halusi  jäähdytellä välissä. Saunakin oli, tosin siellä ei saanut itse säätää lämpötilaa.


Kylpylän yhteydessä oli myös hotelli, tosin huoneet olivat kuulemma hyvin kalliita (noin 300 euroa per yö). Päästiin kuitenkin näkemään yksi huoneista sisältäpäin ja täytyy sanoa, ettei minua haittaisi ainakaan viettää muutamaa yötä sellaisessa. Jokaisessa huoneessa oli ulkopuolella jopa oma kuuma-allas.


Museoista käytiin muun muassa lumi-, käsityö- ja Asahikawan historian museoissa. Tarkoitus oli myös käydä Asahikawan eläintarhassa, mutta se oli sulkeutunut väliaiksesti juuri päivää ennen kuin saavuimme kaupunkiin.


Asahikawan jälkeen vietimme loppuloman suuremmassa kaupungissa, Sapporossa. Sieltä vielä lisää kertomuksia ja kuvia myöhemmin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluvalot

Ensimmäisen lukukauden loppu alkaa lähestyä vauhdilla ja koulutöiden määrä vain kasvaa kasvamistaan. Jopa ne ihmiset, jotka lukuvuoden alussa viettivät joka viikonlopun baarissa, ovat siirtyneet pubien sijaan kirjastoon. Outoa ajatella että nyt jo alkaa loppukiri ensimmäisissä kursseissa. Tuntuu että tässä ollaan vasta pääsemässä alkuun, mutta eihän tässä olekaan kuin neljä viikkoa ja sitten olisi tarkoitus alkaa suuntaamaan Suomea kohti. Dundeen keskustassa on laitettu jo joulukuusi ja -valot pystyyn, mutta lumesta ei vielä ole näkynyt vilaustakaan. Olen myös kuullut huhuja että Edinburghin joulumarkkinat on näkemisen arvoiset, joten sinne olisi varmaan tarkoitus mennä käymään joulukuun alussa.

Helsinki Pride 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Yliopisto-opiskelun ensimmäinen viikko on nyt takana ja pakko sanoa, että viikonloppu tekee ihan hyvää. Ei sen takia että olisi ollut rankka ja opiskeluntäyteinen viikko - lähinnä on ollut vain tutustumista yliopisto-opiskeluun ja kurssien sisältöesittelyjä. Kaikki on kuitenkin sen verran uutta ja ihmeellistä että pieni tauko on paikallaan. Vähän tuntuu oudolta kun ei tarvitse keskittyä moneen aineeseen samaan aikaan, kuten peruskoulussa ja lukiossa piti. Nyt saan kunnolla keskittyä vain niihin aineisiin jotka oikeasti kiinnostavat: matikka ja tietotekniikka. Yliopisto ei vaikuta niin erilaiselta lukioon verratessa kuin mitä aluksi pelkäsin. Suurin ero mitä nyt olen huomannut on, että lukujärjestys näyttää tyhjältä. Tekemistä tulee olemaan silti enemmän kuin tarpeeksi, sillä suuri osa opiskelusta tehdään itsenäisesti kotona. Alan pikkuhiljaa saada kiinni arjesta. Kampus on tullut jo tutuksi, eli luentosaleja ei tarvitse etsiä puolta tuntia, ja alan pikkuhiljaa hallitsemaan pyykin