Siirry pääsisältöön

Tääl on talvi

Elo täällä Amerikassa on lähtenyt pyörimään vauhdikkaasti. Paljon uusia tuttavuuksia ja ehkä vähän myös kulttuurishokkia. Jaan melko pienen huoneen amerikkalaisen tytön kanssa joten omaa tilaa ei oikeastaan ole lainkaan. Onneksi huonekaveri on tosi mukava ja asuu myös aika lähellä joten silloin tällöin saan viikonlopuksi huoneen ihan omaan käyttöön.

Sää on ollut tosi vaihtelevaa, mutta lumi tuli tammikuun ekalla viikolla ja on pysynyt ainakin tähän asti. On ollut jo alle 20 asteen pakkasia mutta aina silloin tällöin myös plussakelejä. Kuulemma lumi yleensä lähtee maaliskuun puolen välin jälkeen.


Kampus alue on iso ja myös tosi nätti. Kaikki rakennukset on saman tyylisesti rakennettuja ja värimaailma kaikissa enemmän tai vähemmän sama, joka tekee kampuksesta kokonaisuutena tosi yhtenäisen. Toisin kuin Dundeessa, missä jokainen rakennus on aivan eri muotoinen, värinen ja kokoinen.


Totesin jo ensimmäisillä luennoilla, että minulla on hieman ekstra opsikeltavaa tehtävänä, jotta pääsen samalle tasolle muiden opiskelijoiden kanssa. Opetussuunnitelmat eivät mene ihan täydellisesti yhteen Dundeen ja Purduen välillä, joten olen hieman jäljessä muutamassa kurssissa ennen kuin ne ovat edes alkaneet. Onneksi täällä kurssien suoritus on porrastettu niin, että esimerkiksi kotiläksyjä pitää palauttaa joka viikko ja sen lisäksi muita pieniä projekteja joka toinen viikko. Näin kaikkien on pakko pysyä tahdissa, ja on paljon vaikeampi vain jättää vaikeat opiskeltavat lukukauden loppuun (jonka olen monesti tehnyt Dundeessa ja joka tarkoittaa viimeisen kahden kouluviikon viettämistä kirjastossa ympäri vuorokauden).


Näillä näkymin seuraavat 4 kuukautta tulevat siis olemaan erittäin kiireisiä. Olen kuitenkin päättänyt että kun kerran tänne asti olen lähtenyt niin aion kyllä tehdä muutakin kuin istua nenä kiinni koulukirjoissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluvalot

Ensimmäisen lukukauden loppu alkaa lähestyä vauhdilla ja koulutöiden määrä vain kasvaa kasvamistaan. Jopa ne ihmiset, jotka lukuvuoden alussa viettivät joka viikonlopun baarissa, ovat siirtyneet pubien sijaan kirjastoon. Outoa ajatella että nyt jo alkaa loppukiri ensimmäisissä kursseissa. Tuntuu että tässä ollaan vasta pääsemässä alkuun, mutta eihän tässä olekaan kuin neljä viikkoa ja sitten olisi tarkoitus alkaa suuntaamaan Suomea kohti. Dundeen keskustassa on laitettu jo joulukuusi ja -valot pystyyn, mutta lumesta ei vielä ole näkynyt vilaustakaan. Olen myös kuullut huhuja että Edinburghin joulumarkkinat on näkemisen arvoiset, joten sinne olisi varmaan tarkoitus mennä käymään joulukuun alussa.

Helsinki Pride 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Yliopisto-opiskelun ensimmäinen viikko on nyt takana ja pakko sanoa, että viikonloppu tekee ihan hyvää. Ei sen takia että olisi ollut rankka ja opiskeluntäyteinen viikko - lähinnä on ollut vain tutustumista yliopisto-opiskeluun ja kurssien sisältöesittelyjä. Kaikki on kuitenkin sen verran uutta ja ihmeellistä että pieni tauko on paikallaan. Vähän tuntuu oudolta kun ei tarvitse keskittyä moneen aineeseen samaan aikaan, kuten peruskoulussa ja lukiossa piti. Nyt saan kunnolla keskittyä vain niihin aineisiin jotka oikeasti kiinnostavat: matikka ja tietotekniikka. Yliopisto ei vaikuta niin erilaiselta lukioon verratessa kuin mitä aluksi pelkäsin. Suurin ero mitä nyt olen huomannut on, että lukujärjestys näyttää tyhjältä. Tekemistä tulee olemaan silti enemmän kuin tarpeeksi, sillä suuri osa opiskelusta tehdään itsenäisesti kotona. Alan pikkuhiljaa saada kiinni arjesta. Kampus on tullut jo tutuksi, eli luentosaleja ei tarvitse etsiä puolta tuntia, ja alan pikkuhiljaa hallitsemaan pyykin