Siirry pääsisältöön

Spring break

Kevätloma oli ja meni vähän turhan nopeasti. Viikossa kierrettiin Grand Canyon, Las Vegas ja Los Angeles, eli jokaiselle päivälle riitti nähtävää ja ihmeteltävää.

Saavuttiin Las Vegasiin lauantaiyönä yhdeltä ja heti seuraavana aamuna kuudelta meitä odotti bussikyyti Grand Canyonille. Kuskin hyväntuulisuuden ja hyvän huumorintajun ansiosta päälle neljän tunnin bussireissu ei tuntunut aivan toivottoman pitkältä. Tehtiin pari pysähdystä muun muassa kuuluisalla Hoover padolla ja Route 66lla ja puolenpäivän jälkeen saavuttiin määränpäähän Grand Canyonille. Valehtelematta parhaat maisemat mitä olen ikinä nähnyt. Tällä kertaa oli vain pari tuntia aikaa kierrellä, mutta se riitti vakuuttamaan että takaisin on tultava. Grand Canyonilla edes viikko ei riittäisi kaiken näkemiseen.


Las Vegasissa vietettiin seuraavat kolme päivää. Uhkapelit, alkoholi ja prostituutio oli selvästi näkyvissä kaikkialla. Meidän porukasta puolet olivat alaikäisiä, eli meno ei päässyt liian riehakkaaksi mutta Las Vegasissa riitti nähtävää muutenkin. Kuuluisa Strip-katu oli kuin aikuisten huvipuistosta, valoja, patsaita ja korkeita koristeellisia hotelleja kaikkialla. Jokainen hotelli oli erittäin omistautunut teemallensa aina sisustuksesta näyttäviin valo- ja tulinäytöksiin.


Los Angeles oli viimeinen kaupunki ja ehkä yllättävin. Odotin palmuja, korkeita taloja ja kuuluisia näyttelijöitä. Palmuja ja korkeita taloja kyllä oli (näyttelijöitä ei bongattu), mutta niin oli myös likaisia katuja ja kodittomia ihmisiä. Sain vasta paikanpäällä kuulla, että Los Angelesissa asunnottomien määrä on suurin koko Amerikassa. Keskusta täyttyi seitsemän jälkeen illalla hämäräperäisestä porukasta, eikä metroilla viitsinyt illalla enää kulkea ellei ollut liikkeellä isomman seurueen kanssa. Hollywood oli tosin hieman keskustan sivussa ja täynnä turisteja ja menoa kellon ympäri.


Päästiin takaisin yliopistolle sunnuntai-iltapäivällä, sammuin kuin lyhty yhdeksältä illalla ja heräsin vasta yhdeltätoista seuraavana päivänä. Oli siis rankka reissu, mutta parempaa lomaa en olisi voinut toivoa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluvalot

Ensimmäisen lukukauden loppu alkaa lähestyä vauhdilla ja koulutöiden määrä vain kasvaa kasvamistaan. Jopa ne ihmiset, jotka lukuvuoden alussa viettivät joka viikonlopun baarissa, ovat siirtyneet pubien sijaan kirjastoon. Outoa ajatella että nyt jo alkaa loppukiri ensimmäisissä kursseissa. Tuntuu että tässä ollaan vasta pääsemässä alkuun, mutta eihän tässä olekaan kuin neljä viikkoa ja sitten olisi tarkoitus alkaa suuntaamaan Suomea kohti. Dundeen keskustassa on laitettu jo joulukuusi ja -valot pystyyn, mutta lumesta ei vielä ole näkynyt vilaustakaan. Olen myös kuullut huhuja että Edinburghin joulumarkkinat on näkemisen arvoiset, joten sinne olisi varmaan tarkoitus mennä käymään joulukuun alussa.

Helsinki Pride 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Yliopisto-opiskelun ensimmäinen viikko on nyt takana ja pakko sanoa, että viikonloppu tekee ihan hyvää. Ei sen takia että olisi ollut rankka ja opiskeluntäyteinen viikko - lähinnä on ollut vain tutustumista yliopisto-opiskeluun ja kurssien sisältöesittelyjä. Kaikki on kuitenkin sen verran uutta ja ihmeellistä että pieni tauko on paikallaan. Vähän tuntuu oudolta kun ei tarvitse keskittyä moneen aineeseen samaan aikaan, kuten peruskoulussa ja lukiossa piti. Nyt saan kunnolla keskittyä vain niihin aineisiin jotka oikeasti kiinnostavat: matikka ja tietotekniikka. Yliopisto ei vaikuta niin erilaiselta lukioon verratessa kuin mitä aluksi pelkäsin. Suurin ero mitä nyt olen huomannut on, että lukujärjestys näyttää tyhjältä. Tekemistä tulee olemaan silti enemmän kuin tarpeeksi, sillä suuri osa opiskelusta tehdään itsenäisesti kotona. Alan pikkuhiljaa saada kiinni arjesta. Kampus on tullut jo tutuksi, eli luentosaleja ei tarvitse etsiä puolta tuntia, ja alan pikkuhiljaa hallitsemaan pyykin