Siirry pääsisältöön

Keikoilla Glasgowssa

Ensimmäinen koe oli perjantaina ja sen juhlistamiseksi lähdettiin kämppiksen, Rachelin, kanssa pienelle viikonloppulomalle Glasgowiin kuuntelemaan hyvää musiikkia ja kiertelemään kauppoja.

Bussimatka kesti noin kaksi tuntia ja maisemat olivat aivan upeita. Maisemat olivat vähän kuin Suomessa ainakin peltojen osalta, mutta vähemmän metsää ja enemmän mäkiä ja kukkuloita. Pellot olivat myös täynnä lampaita ja skotlannin ylämaiden lehmiä (sellaisia pitkäkarvaisia ja sarvipäisiä).


Glasgow kaupunkina ei ollut aivan mitä odotin. Rakennukset olivat suurimmaksi osaksi uusia ja moderneja tai teollisen harmaita ja tylsiä. Vanhoja rakennuksia oli jäljellä vain vähän siellä täällä. Huikean korkeat (ja melko rumat) kerrostalot olivat ensimmäinen asia mitä näin kun saavuttiin bussiasemalle.

Emme ehtineet kiertää Glasgowsta muuta kuin pari keikkapaikkaa ja yksi ostoskatu, mutta ensivaikutelma oli teollisesta katukuvasta huolimatta erittäin hyvä. Aurinko paistoi ja ihmisiä oli paljon liikkeellä, mikä oli mukava vaihtelu Dundeen aika hiljaiseen keskustaan.


Pää syy Glasgow-reissulle oli kaksi keikkaa, joista toinen oli perjantiana ja toinen lauantaina. Keikkapaikat olivat ihan mahtavia ja myös aika eri puolilla kaupunkia. Ensimmäisen paikan nimi oli Garage (suom. autotalli) ja sen tunnisti puolikkaasta autosta, joka työntyi ulos sisäänkäynnin yläpuolelta.

Toinen keikkapaikoista oli vähän kauempana keskustasta (päästiin kulkemaan Glasgown pienellä metrolla). Keikka oli valtavan ja kauniin vanhan rakennuksen kellaritiloissa paikassa nimeltä Oran Mor.


Perjantai-iltana oltiin kuuntelemassa Lucy Spraggania, brittien X-Factor laulukilpailusta julkisuuteen noussutta artistia. Tunnelma oli hyvä ja intiimi, mutta keikka oli kokonaisuudessaan harmillisen lyhyt.


Lauantaina oli norjalaisen tyttöbändin, Katzenjammerin, vuoro. Tällä kertaa meno oli aivan mahtava ja keikka kesti peräti kaksi tuntia. Katzenjammerin musiikki on hyvin pirteää ja kaikki bändin jäsenet soittavat käsittämättömän montaa eri soitinta. Oli mahtavaa nähdä kaikki se osaaminen ja melkein eturivistä.


 Ensiviikolla on vielä kahdet kokeet edessä, mutta sitten ei olekaan enää muuta kuin tavaroiden pakkaamista ja muuttamista ennen takaisin Suomeen tuloa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluvalot

Ensimmäisen lukukauden loppu alkaa lähestyä vauhdilla ja koulutöiden määrä vain kasvaa kasvamistaan. Jopa ne ihmiset, jotka lukuvuoden alussa viettivät joka viikonlopun baarissa, ovat siirtyneet pubien sijaan kirjastoon. Outoa ajatella että nyt jo alkaa loppukiri ensimmäisissä kursseissa. Tuntuu että tässä ollaan vasta pääsemässä alkuun, mutta eihän tässä olekaan kuin neljä viikkoa ja sitten olisi tarkoitus alkaa suuntaamaan Suomea kohti. Dundeen keskustassa on laitettu jo joulukuusi ja -valot pystyyn, mutta lumesta ei vielä ole näkynyt vilaustakaan. Olen myös kuullut huhuja että Edinburghin joulumarkkinat on näkemisen arvoiset, joten sinne olisi varmaan tarkoitus mennä käymään joulukuun alussa.

Helsinki Pride 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Yliopisto-opiskelun ensimmäinen viikko on nyt takana ja pakko sanoa, että viikonloppu tekee ihan hyvää. Ei sen takia että olisi ollut rankka ja opiskeluntäyteinen viikko - lähinnä on ollut vain tutustumista yliopisto-opiskeluun ja kurssien sisältöesittelyjä. Kaikki on kuitenkin sen verran uutta ja ihmeellistä että pieni tauko on paikallaan. Vähän tuntuu oudolta kun ei tarvitse keskittyä moneen aineeseen samaan aikaan, kuten peruskoulussa ja lukiossa piti. Nyt saan kunnolla keskittyä vain niihin aineisiin jotka oikeasti kiinnostavat: matikka ja tietotekniikka. Yliopisto ei vaikuta niin erilaiselta lukioon verratessa kuin mitä aluksi pelkäsin. Suurin ero mitä nyt olen huomannut on, että lukujärjestys näyttää tyhjältä. Tekemistä tulee olemaan silti enemmän kuin tarpeeksi, sillä suuri osa opiskelusta tehdään itsenäisesti kotona. Alan pikkuhiljaa saada kiinni arjesta. Kampus on tullut jo tutuksi, eli luentosaleja ei tarvitse etsiä puolta tuntia, ja alan pikkuhiljaa hallitsemaan pyykin