Siirry pääsisältöön

Lochore Meadows

 Perjantaina oli viimeinen koe tälle lukukaudelle. Koko viikon olen istunut kirjastossa opiskelemassa kun ulkona on paistanut aurinko. Nyt vihdoinkin kun ei tarvitse enää istua neljän seinän sisällä nenä kiinni kirjassa, lähdettiin kämppiksen, Rachelin, kanssa vähän ulkoilemaan.

Rachel asuu Dundeesta noin 50 minuutin bussimatkan päässä olevassa kaupungissa nimeltä Glenrothes ja omistaa suomenlapinkoiran (hauska sattuma) nimeltä Niko. Saatiin Rachelin isä kuskiksi, joten matkustettiin bussilla Glenrothesiin hakemaan Niko mukaan ja lähdettiin läheiseen puistoon nimeltä Lochore Meadows Country Park.


Sää oli erittäin hyvä, jopa 16 astetta, vaikka aurinko ei ihan koko ajan paistanutkaan. Puiston keskellä oli pieni järvi, johon sai mennä kanotoimaan, ja järveä kiersi kävely- ja pyöräilyreitti. Järvi oli sen verran suuri, ettei saatu kierrettyä sitä kokonaan, mutta löydettiin mukava pieni tasanne erään mäen huipulta johon jätiin hetkeksi heittelemään palloa Nikolle. Niko on onneksi yksi niistä koirista joka tuo pallon takaisin eikä lähde sen kanssa juoksemaan karkuun.


Suuntaan kesäksi Suomeen ja lähtöpäivä lähestyy hurjaa vauhtia. Keskiviikkoon mennessä pitää saada kaikki kimpsut ja kampsut kasaan ja siirrettyä uuden kämpän varastoon odottelemaan kesän loppumista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluvalot

Ensimmäisen lukukauden loppu alkaa lähestyä vauhdilla ja koulutöiden määrä vain kasvaa kasvamistaan. Jopa ne ihmiset, jotka lukuvuoden alussa viettivät joka viikonlopun baarissa, ovat siirtyneet pubien sijaan kirjastoon. Outoa ajatella että nyt jo alkaa loppukiri ensimmäisissä kursseissa. Tuntuu että tässä ollaan vasta pääsemässä alkuun, mutta eihän tässä olekaan kuin neljä viikkoa ja sitten olisi tarkoitus alkaa suuntaamaan Suomea kohti. Dundeen keskustassa on laitettu jo joulukuusi ja -valot pystyyn, mutta lumesta ei vielä ole näkynyt vilaustakaan. Olen myös kuullut huhuja että Edinburghin joulumarkkinat on näkemisen arvoiset, joten sinne olisi varmaan tarkoitus mennä käymään joulukuun alussa.

Helsinki Pride 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Yliopisto-opiskelun ensimmäinen viikko on nyt takana ja pakko sanoa, että viikonloppu tekee ihan hyvää. Ei sen takia että olisi ollut rankka ja opiskeluntäyteinen viikko - lähinnä on ollut vain tutustumista yliopisto-opiskeluun ja kurssien sisältöesittelyjä. Kaikki on kuitenkin sen verran uutta ja ihmeellistä että pieni tauko on paikallaan. Vähän tuntuu oudolta kun ei tarvitse keskittyä moneen aineeseen samaan aikaan, kuten peruskoulussa ja lukiossa piti. Nyt saan kunnolla keskittyä vain niihin aineisiin jotka oikeasti kiinnostavat: matikka ja tietotekniikka. Yliopisto ei vaikuta niin erilaiselta lukioon verratessa kuin mitä aluksi pelkäsin. Suurin ero mitä nyt olen huomannut on, että lukujärjestys näyttää tyhjältä. Tekemistä tulee olemaan silti enemmän kuin tarpeeksi, sillä suuri osa opiskelusta tehdään itsenäisesti kotona. Alan pikkuhiljaa saada kiinni arjesta. Kampus on tullut jo tutuksi, eli luentosaleja ei tarvitse etsiä puolta tuntia, ja alan pikkuhiljaa hallitsemaan pyykin