Siirry pääsisältöön

San Francisco

Kaveri Skotlannista oli suunnitellut reissun San Franciscoon helmikuulle tapaamaan ohjelmointikaveriaan. Kun kerran satuin olemaan samassa maassa, päätin pitää pidennetyn vikkonlopun ilman yliopistohuolia ja mennä mukaan.


Minulle reissu oli valitettavasti hyvin lyhyt, vietin vain 3 kokonaista päivää kaupunkia kiertäen. Noihin kolmeen päivään saatiin ahdettua kuitenkin hyvin paljon, josta suurin kiitos kuuluu majapaikan tarjonneelle kaverin kaverille.

Majoittaja asuu San Franciscon keskustassa ja työskentelee melko uudelle ohjelmointiyritykselle siellä. Hän on asunut kaupungissa vähän yli vuoden, ja on ehtinyt jo oppia tuntemaan kaupungin erittäin hyvin. En olisi voinut toivoa parempaa opasta, etenkin San Franciscon kaltaisessa kaupungissa, jossa on niin paljon muutakin tehtävää ja nähtävää kuin mitä turisteille yleisesti suositellaan.


San Francisco on erittäin kaunis kaupunki, jossa arkkitehtuuri on sekoitus amerikkalaista ja eurooppalaista. Rumia pilvenpiirtäjiä on vain muutama ihan keskustassa, muuten talot ovat toinen toistaan koristeellisempia ja värikkäitä. Kaupunki on tunnettu joskus hyvinkin jyrkistä mäistänsä, joita on tuskaisa kiivetä, mutta joiden päältä avautuvat näkymät kaupungista ovat kiipeämisen arvoisia.


Tehtiin jonkin verran turistijuttuja, kuten katsastettiin mutkitteleva Lombard Street ja reissu Alcatraz-vankilaan. Kiinalaisen uudenvuoden paraati sattui myös sopivasti ensimmäiselle illalleni. Se on kuulemma isoin koko maailmassa sitten Hong Kongin (tai näin väitti Uber (=taksi) kuskimme).

Tehtiin myös vähän ei-niin-turistien juttuja. Yksi suosikeistani oli illan reissu korkealle mäelle, josta näki aivan koko kaupungin. Mäki ei ollut valaistu ja polkuja ei pidetty liian hyvässä kunnossa, mutta taas kerran näköala oli vaivan arvoista. Ruoka- ja kahvipaikat oli myös tosi mielenkiintoisia ja semmoisilla alueilla, joihin turistit eivät tuntuneet liiaksi eksyvän. Ehdoton ykkönen oli vegaaninen japanilaisravintola.


San Franciscossa kahvi on tosi iso juttu ja sitä saa tosi monella eri tavalla valmistettuna (luettelisin tapoja, mutta suurin osa on niin outoja että ne pitäisi selittää alusta loppuun). Aivan eri meininki kuin briteissä, jossa valmiskahvi on suosituin kahvimuoto. Joissain kahviloissa kahvin valmistaminen näytti ihan kemialliselta laboratoriolta kaikkien lasipullojen ja putkiloiden kanssa.


Shortsi-keli, eikä pisaraakaan vettä koko reissun aikana, vielä kruunasi kokonaisuuden. Kaiken kaikkiaan täydellinen nopea latautumisloma, nyt olen taas valmis istumaan viikon putkeen kirjastossa. Plussana sain vähän lievitettyä skotlanti-ikävääkin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluvalot

Ensimmäisen lukukauden loppu alkaa lähestyä vauhdilla ja koulutöiden määrä vain kasvaa kasvamistaan. Jopa ne ihmiset, jotka lukuvuoden alussa viettivät joka viikonlopun baarissa, ovat siirtyneet pubien sijaan kirjastoon. Outoa ajatella että nyt jo alkaa loppukiri ensimmäisissä kursseissa. Tuntuu että tässä ollaan vasta pääsemässä alkuun, mutta eihän tässä olekaan kuin neljä viikkoa ja sitten olisi tarkoitus alkaa suuntaamaan Suomea kohti. Dundeen keskustassa on laitettu jo joulukuusi ja -valot pystyyn, mutta lumesta ei vielä ole näkynyt vilaustakaan. Olen myös kuullut huhuja että Edinburghin joulumarkkinat on näkemisen arvoiset, joten sinne olisi varmaan tarkoitus mennä käymään joulukuun alussa.

Helsinki Pride 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Yliopisto-opiskelun ensimmäinen viikko on nyt takana ja pakko sanoa, että viikonloppu tekee ihan hyvää. Ei sen takia että olisi ollut rankka ja opiskeluntäyteinen viikko - lähinnä on ollut vain tutustumista yliopisto-opiskeluun ja kurssien sisältöesittelyjä. Kaikki on kuitenkin sen verran uutta ja ihmeellistä että pieni tauko on paikallaan. Vähän tuntuu oudolta kun ei tarvitse keskittyä moneen aineeseen samaan aikaan, kuten peruskoulussa ja lukiossa piti. Nyt saan kunnolla keskittyä vain niihin aineisiin jotka oikeasti kiinnostavat: matikka ja tietotekniikka. Yliopisto ei vaikuta niin erilaiselta lukioon verratessa kuin mitä aluksi pelkäsin. Suurin ero mitä nyt olen huomannut on, että lukujärjestys näyttää tyhjältä. Tekemistä tulee olemaan silti enemmän kuin tarpeeksi, sillä suuri osa opiskelusta tehdään itsenäisesti kotona. Alan pikkuhiljaa saada kiinni arjesta. Kampus on tullut jo tutuksi, eli luentosaleja ei tarvitse etsiä puolta tuntia, ja alan pikkuhiljaa hallitsemaan pyykin