Siirry pääsisältöön

24 Tunnin Hackathon

Pari viikkoa sitten osallistuin elämäni ensimmäiseen hackathoniin, joka järjestettiin täällä Dundeen yliopistolla tietojenkäsittelijöiden toimesta.

Hackathon on ohjelmointitapahtuma, jossa eri IT-alan yritykset antavat osallistujille ohjelmointihaasteen, joka on suoritettava annetussa ajassa. Meidän tapahtumassa aikaraja oli 24 tuntia, mutta on myös versioita, joissa aikaa annetaan 48 tuntia.

Sain kasaan 4 hengen ryhmän, joka koostui yhdestä kurssikaverista, yhdestä ensimmäisen vuoden tietojenkäsittelijästä ja yhdestä St Andrewsista tulleesta kolmannen vuoden tietojenkäsittelijästä. Valittiin haaste, jonka tehtävänantona oli luoda uusi ja hauskempi versio jostakin klassisesta pelistä.

Tässä meidän joukkue kilpailun alussa valmiina toimimaan

Koodaaminen alkoi klo 13 lauantaina ja loppui klo 13 sunnuntaina. Käytettiin ensimmäiset kaksi tuntia ideointiin ja päädyttiin lopulta luomaan matopeli, johon lisättäisiin portaaleja. Portaaleja pitäisi käyttää päästäkseen seinien toisella puolella olevan ruuan luo.

Loppujen lopuksi pelin koodaamisessa oli sen verran hommaa, että pari meistä ei ehtinyt nukku lainkaan sen 24 tunnin aikana ja silti lopputulos ei ollut täydellisen toimiva. Voitettiin silti toinen sija, joka oli kaiken sen valvomisen arvoista.

24 tunnin koodaamisen jälkeen toisen sijan saavuttaneina (yksi lähti kotiin nukkumaan)

Tapahtuma oli tosi hyvin järjestetty. Saatiin lounas, päivällinen ja aamiainen ilmaiseksi ja snäksejä oli tarjolla läpi koko tapahtuman. Rakennuksen perällä oli pieni hiljainen huone niille jotka halusivat nukkua ja toisesta päästä löytyi pieni pelinurkkaus jossa sai pitää pientä taukoa. Haasteiden esittelijät eri yrityksiltä olivat paikalla pitkin yötä kiertäen katsastamassa ryhmien edistymistä. Yhdeltätoista illalla oli myös pieni minihaaste (joka tehtiin yksin, ei joukkueissa) ja pääsin siinäkin toiselle sijalle.


Sunnuntain päätteeksi olin hyvin väsynyt, mutta myös erittäin tyytyväinen viikonlopun saavutukseen. Sen lisäksi että saatiin toinen sija, pääsin myös verkostoitumaan IT-alan ihmisten kanssa aivan eri tasolla mitä pääsee yliopiston verkostoitumistapahtumissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jouluvalot

Ensimmäisen lukukauden loppu alkaa lähestyä vauhdilla ja koulutöiden määrä vain kasvaa kasvamistaan. Jopa ne ihmiset, jotka lukuvuoden alussa viettivät joka viikonlopun baarissa, ovat siirtyneet pubien sijaan kirjastoon. Outoa ajatella että nyt jo alkaa loppukiri ensimmäisissä kursseissa. Tuntuu että tässä ollaan vasta pääsemässä alkuun, mutta eihän tässä olekaan kuin neljä viikkoa ja sitten olisi tarkoitus alkaa suuntaamaan Suomea kohti. Dundeen keskustassa on laitettu jo joulukuusi ja -valot pystyyn, mutta lumesta ei vielä ole näkynyt vilaustakaan. Olen myös kuullut huhuja että Edinburghin joulumarkkinat on näkemisen arvoiset, joten sinne olisi varmaan tarkoitus mennä käymään joulukuun alussa.

Helsinki Pride 2015

Ensimmäinen kouluviikko

Yliopisto-opiskelun ensimmäinen viikko on nyt takana ja pakko sanoa, että viikonloppu tekee ihan hyvää. Ei sen takia että olisi ollut rankka ja opiskeluntäyteinen viikko - lähinnä on ollut vain tutustumista yliopisto-opiskeluun ja kurssien sisältöesittelyjä. Kaikki on kuitenkin sen verran uutta ja ihmeellistä että pieni tauko on paikallaan. Vähän tuntuu oudolta kun ei tarvitse keskittyä moneen aineeseen samaan aikaan, kuten peruskoulussa ja lukiossa piti. Nyt saan kunnolla keskittyä vain niihin aineisiin jotka oikeasti kiinnostavat: matikka ja tietotekniikka. Yliopisto ei vaikuta niin erilaiselta lukioon verratessa kuin mitä aluksi pelkäsin. Suurin ero mitä nyt olen huomannut on, että lukujärjestys näyttää tyhjältä. Tekemistä tulee olemaan silti enemmän kuin tarpeeksi, sillä suuri osa opiskelusta tehdään itsenäisesti kotona. Alan pikkuhiljaa saada kiinni arjesta. Kampus on tullut jo tutuksi, eli luentosaleja ei tarvitse etsiä puolta tuntia, ja alan pikkuhiljaa hallitsemaan pyykin